Nyheter

Filtrera
Talangen Peter Wilson förlänger med GIF Sundsvall

Talangen Peter Wilson förlänger med GIF Sundsvall

Den 20-årige anfallaren Peter Wilson förlänger med GIF Sundsvall och har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Wilson som under årets säsong fick sitt genombrott och spelade tio matcher från start och gjorde sex stycken mål, varav ett hattrick mot Jönköpings Södra IF.

– Peter gjorde en fin säsong och det var häftigt att se hur han tog sig för under det här året. När vi började spela honom var han inte allsvensk, men det blev han under säsongens gång. Peter är duktig i djupled, men han har även en fysik som gör att han är duktig i dueller. Det skall bli spännande att se vad vi kan utveckla tillsammans, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

– Det känns skönt med en förlängning med GIF Sundsvall. Det har varit på gång ett tag nu och det känns skönt att allt är klart. Säsongen som var kändes bra och det var bara början. Jag är förhoppningsfull och ser fram emot 2017, säger Peter Wilson.

Wilson har tagit sig genom GIF Sundsvalls samtliga ungdomsled och klev upp i A-lagstruppen 2015 och hade innan dess lärlingskontrakt.

– Peter är en mycket spännande spelare som har tagit stora kliv i år. Det är både roligt och glädjande att se spelare utvecklas som gått igenom de egna leden. Vi i GIF Sundsvall är enormt glada över att kunna släppa fram unga talanger och det visar att vi håller en hög nivå på vår talang- och ungdomsverksamhet, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Jag har spelat i GIF Sundsvall sedan jag var åtta år och det känns roligt att vara med och bygga vidare på det vi påbörjat. Det känns som om det kommer vara ett nytt lag inför nästa år och det känns roligt att vara en del av det. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och kollar på våra matcher nästa år och se mig och laget prestera, säger Peter Wilson.