Nyheter

Filtrera
Tillsammans är vi GIF Sundsvall

Tillsammans är vi GIF Sundsvall

I helgen spelade vi säsongens sista hemmamatch. En match där vi visste att vi hade möjlighet att ta klivet upp i Allsvenskan tillsammans med vår hemmapublik och vi gjorde det. Tillsammans! 

Det har varit en helt otrolig helg att vara Giffare. Känslan i lördags när vi säkrade avancemanget kommer jag bära med mig för resten av livet. Det var total eufori från alla håll. Från spelartruppen, tränarna och alla andra från sporten som gjort ett fantastiskt arbete ute och på sidan av planen. Alla på kansliet, alla volontärer som hjälpt oss att möjliggöra våra evenemang, alla supportrar och hela hemmapubliken. NP3 Arena kokade av glädje och kärlek och det var mäktigt att få uppleva det. Efter ytterligare en säsong, drabbad av pandemi och publikrestriktioner var det extra fint att vi var över 6000 personer som delade den glädjen i lördags.   

Det har varit en minst sagt annorlunda säsong. Vi har spelat för tomma arenor, haft hemmamatcher på bortaplan och spelat matcher i ovisshet om nya direktiv. Vi har spelat för fullsatt NP3 Arena och fått uppleva fotbollsfest, gemenskap och glädje. Vi har drabbats av en hel del skador men presterat utifrån den kraft och förmåga vi haft och det slutade lyckligt, i lördags på NP3 Arena. 

Vi har haft fina framgångar sportsligt. Inte nog med att vi säkrat ett allsvenskt kontrakt till nästa år med vårt A-lag så har vi även nått stora framgångar på vår ungdomssida. För första gången i föreningens historia har vi fått känna på ett SM-guld då vårt P16-lag briljerade igår. Det är med andra ord en historisk helg för GIF Sundsvall och en helg som har präglats av framgång. Vi är otroligt stolta över vårt P16-lag, den resa och den bragd de gjort tillsammans.  

Vi har ett återkommande begrepp i GIF Sundsvall, tillsammans. Vi är en förening där samarbete och engagemang är otroligt viktigt för att kunna driva föreningen framåt. Helgen är ett exempel på hur vi lyckats göra något helt otroligt tillsammans. 

Vi gjorde det tillsammans, tillsammans är vi GIF Sundsvall. 

Klubbchef
Tomas Litström