Nyheter

Filtrera
Tommy Naurin tvingas lägga handskarna på hyllan!

Tommy Naurin tvingas lägga handskarna på hyllan!

Vår trotjänare och målvakt Tommy Naurin tvingas lägga handskarna på hyllan på grund av medicinska skäl.

Tommy kom till Sundsvall 2010 och blev snabbt en publikfavorit hos supportrarna. ”Knogjärn” som han kallas har förutom strålande insatser på planen varit en väldigt god ambassadör och förebild utanför planen.

När vi summerar målvaktens insatser i såväl Superettan, Svenska Cupen som Allsvenskan så ser vi att han vaktat kassen för klubben hela 194 gånger.

Glädjande besked är dock att Tommy kommer att fortsätta verka inom klubben. Han kommer att börja arbeta på Giffarnas marknadsavdelning.

– Tommy har betytt enormt mycket för vår förening, både som människa och fotbollsspelare. Det känns fantastiskt bra att han kommer fortsätta att arbeta inom föreningen och det får väl bli ett fint kvitto på att han trivts bra hos oss, säger Urban Hagblom, sportchef.

Joel Cedergren är den tränare som Knogjärn haft längst under sin karriär och tränaren säger såhär om hans tidigare kapten och burväktare.

– Tommy är en speciell person, jag tycker om honom väldigt mycket, han tänker inte på sig själv utan på alla omkring sig. Sättet han leder på, han har en väldigt naturlig auktoritet, folk lyssnar och respekterar honom. Han har varit ett väldigt gott stöd för mig som tränare. Framförallt för den person han har varit, det är en av dom absolut finaste lagspelarna och personligheter som jag har haft som tränare, säger Joel.

Nu tar en ny roll vid och målvaktandet byts mot en kontorsmiljö där arbetet för klubben fortsätter, hans nya chef blir GIF Sundsvalls marknadschef Peter Nyh som är glad över nytillskottet även om han hoppats att det vore under andra omständigheter.

– Vi är väldigt stolta och glada att en person som betytt så mycket för föreningen kommer fortsätta vara en del av den. Tommy är en kanonkille och vi är övertygade om att det blir ett lyft för oss på marknadssidan.

Tommy själv säger såhär om det nya livet.

Jag vill först och främst passa på att tacka dagens trupp/stab och hela föreningen för en fantastisk säsong såhär långt. Känns fantastiskt bra att kliva åt sidan när klubben är i så gott sportsligt skick som den bara kan vara. Med det sagt är jag inte alls glad över att tvingas sluta spela fotboll. I den perfekta världen så hade jag gärna gjort ett par säsonger till mellan stolparna. Det jag bär med mig förutom många betydelsefulla och minnesvärda matcher så är det utan tvekan alla goda relationer till såväl spelare, ledare, supportrar och alla andra personer i fotbollsfamiljen man korsat vägar med. På ålderns höst står minnena vi skapat ihop högst på min lista. Nu ser jag fram emot nästa kapitel i livet och en civil karriär. Jag är glad för möjligheten att fortfarande vara nära mina kollegor ett tag till dock i en annan roll i föreningen. 

Slutligen vill jag tacka min familj och mina vänner som stöttat mig genom alla åren. Tack för allt!