Nyheter

Filtrera
Tre GIF-representanter till landslaget

Tre GIF-representanter till landslaget

Idag samlas P04-landslaget för läger på Öland och på plats bland de uttagna finns GIF Sundsvall representerade bland både spelare och ledare.  

De unga talangerna Viktor Mattsson och Tobias Hellström från GIF Sundsvalls P17-lag är två av de spelare som är uttagna till landslagssamlingen. Viktor inledde fotbollskarriären i moderklubben Hedens IF i Boden, gjorde en kort avstickare till Bodens BK innan han kom till oss i GIF Sundsvall. Tobias kommer från Hemmingsmarks IF från början och gick därefter en kort period till Piteå IF innan han gick vidare till GIF Sundsvall.  

Med i landslaget finns också vår egen ledare Benny Mattsson på plats. Benny har jobbat för GIF Sundsvall i snart sex år och är tränare för P19-laget och U21-laget. Han är också ansvarig för den elitförberedande akademien. Vi har pratat lite med Benny om hans syn på ledarskap och hur man når framgång som ledare. 

“Jag skulle säga att drivet är det absolut viktigaste, att tycka om det man gör och att vilja utvecklas. Det går inte att nöja sig utan man ska vara nyfiken, framåt och kunna hämta influenser från andra håll. Sedan är det klart att man även behöver ha andra kvaliteter som ledare. Man behöver kunna läsa av människor, kommunicera och så vidare. Att kunna se hela människan och förstå just den personens behov”.  

Han säger också att han tror att framgången i hans eget ledarskap ligger mycket i att han älskar sitt jobb och strävar efter utveckling. 

“Jag har alltid älskat det här jobbet, jag har alltid jobbat hårt och är ganska prestigelös. Jag vill lära mig nya saker och utvecklas hela tiden.” 

Stort grattis till Viktor, Tobias och Benny och ett stort lycka till i era uppdrag!