Nyheter

Filtrera
Urban Hagblom lämnar GIF Sundsvall

Urban Hagblom lämnar GIF Sundsvall

Urban Hagblom kommer att lämna rollen som sportchef i GIF Sundsvall från och med idag. Bakgrunden till detta är att föreningen ser att en förändring behöver göras inom sporten. Detta för att hitta nya perspektiv och metoder vad gäller planering, implementering, uppföljning och utveckling av den sportsliga verksamheten på seniornivån. 

 Rekryteringsprocessen för att finna en ny sportchef är påbörjad och ett antal intressanta namn har identifierats. Ambitionen är att få vår nya sportchef på plats så snart som möjligt, men än viktigare är att vi hittar den person som är rätt för uppgiften – att föra GIF Sundsvall framåt och på sikt göra oss till en stabil allsvensk förening. Under tiden kommer föreningens arbetsgrupp, det tekniska hjärtat, bestående av klubbchef, akademichef och a-lagstränare ansvara för sportchefsfunktionen. Där går också Karl Ståhl in som stöd.  

”Urban har varit föreningens hjärna och hjärta i snart 30 års tid. Hans arbete har på alla sätt varit ovärderligt för föreningen och det är tråkigt att han nu lämnar oss. Det hade kunnat finnas andra uppgifter för Urban i föreningen, men då Urban själv bedömer att det är bäst för honom och föreningen att han avlutar sin anställning respekterar vi naturligtvis det och önskar Urban all lycka i framtiden.” säger ordförande Stefan Söderlund. 

”Det har varit en fantastisk tid i GIF Sundsvall men allt har sitt slut. Efter snart 30 år i roller som både klubb- och sportchef har jag många fantastiska minnen som jag kommer att bära med mig i framtiden. Jag vill tacka alla spelare och ledare som jag fått förmånen att arbeta med men också alla supporters och fina samarbetspartners. Nu kommer jag att ta en paus och fundera på framtiden. Det är ingen brådska. GIF Sundsvall kommer alltid att finnas kvar i mitt fotbollshjärta” säger Urban Hagblom. 

I den analys som genomförts rörande föreningens förutsättningar för att uppnå den långsiktiga visionen om att bli en stabil allsvensk förening, har ett antal områden identifierats som behöver förstärkas och förändras. En fullständig redovisning av arbetet kommer att göras till föreningens medlemmar och intressenter den 30 november.