Nyheter

Filtrera
Uttalande om villkorstrappan

Uttalande om villkorstrappan

Som en av de 32 elitföreningarna i Sverige är det viktigt att visa vårt ställningstagande i den omdebatterade frågan om villkorstrappan. 

Frågan om villkorstrappan blir mer aktuell än någonsin nu när publikrestriktionerna tas bort i slutet på månaden och därför blir det också viktigt för oss att tydligt markera vårt ställningstagande i frågan. Vi ställer oss mot villkorstrappan och är för en levande supporterkultur. 

Vi har en mycket god kontakt med polismyndigheten och en bra supporterklubb med engagerade individer och upplever därmed inte särskilt stora problem med säkerheten under våra matcher, denna fråga är dock större än så. Villkorstrappan leder till kollektiv bestraffning för överträdelser som görs av enstaka individer under match. Det leder till att man stryper supporterkulturen och den gemensamma fotbollskulturen runt om i landet. 

Som arrangör tar vi säkerheten på största allvar och vill såklart att våra matcher ska upplevas som trygga och säkra evenemang. Vi tror däremot inte att villkorstrappan är ett effektivt alternativ för att förbättra säkerheten på matcherna. Vi ställer oss solidariskt med övriga fotbollsklubbar mot villkorstrappan.

Vi vill passa på att tacka vår supporterförning Patronerna för en bra dialog och samarbete.

GIF Sundsvall