Nyheter

Filtrera
Varje krona dubblas

Varje krona dubblas

När pandemin slog till under 2020 och större delen av 2021 innebar det att basen i många idrottsföreningarnas verksamhet – alltså publikintäkterna – försvann på ett bräde. Räddningen blev möjligheten att korttidspermittera personal, vilket innebar att anställda gick ner i arbetstid under en kort period, samtidigt som föreningarna via statligt stöd fick hjälp att täcka stora delar av kostnaderna. 

Men nu i efterhand menar Tillväxtverket att föreningarnas bekymmer inte berodde på pandemin i första hand, utan på att ekonomin inte varit balans i grunden och kräver därför att föreningarna ska betala tillbaka hela eller delar av det stöd de fått. Det här innebär bland annat att hela 20 föreningar i Allsvenskan och Superettan ska betala tillbaka sammanlagt 17 miljoner kronor, vilket flertalet har överklagat till Förvaltningsrätten. 

För vår del handlar det om drygt 3,5 miljoner kronor, och det trots att Svenska Fotbollförbundets licensnämnd har konstaterat att föreningens ekonomi är i balans, genom att ge oss elitlicens för spel i Allsvenskan.  
 
Ärendet är överklagat och ligger just nu hos Förvaltningsrätten. Men skulle vi förlora ärendet kommer det slå hårt på vår ekonomi, som vi under lång tid arbetat hårt för att få i balans. 

Nu vill Bilbolagets koncernchef stötta upp om det är så att vi förlorar ärendet och uppmanar våra partners, medlemmar och privatpersoner att göra detsamma.  

– Om Giffarna förlorar det här ärendet i Förvaltningsrätten så är vi på Bilbolaget beredda att ”matcha” varenda krona som kommer in från medlemmar, privatpersoner, samt nya och gamla sponsorer för att hjälpa föreningen i den här situationen. Tillväxtverkets krav är helt orimliga och det bevisas om inte annat av att hela 14 000 ärenden nu ska hanteras i Förvaltningsrätten efter de diffusa stödåtgärder som utgick i samband med pandemin, säger en minst sagt irriterad Martin Persson, koncernchef för Bilbolaget. 
 
 
Vill du vara med och bidra går det bra att swisha till 123 162 99 97. 

Nu kraftsamlar vi tillsammans. Varje krona dubblas. 
Tillsammans för GIF Sundsvall. 

 

Frågor? Kontakta: norrlandslaget@gifsundsvall.se