Vårsäsongen avslutades med stark seger!

Kaptenen fick tråkigt nog överge skeppet i förtid, men besättningen rodde skeppet i land.

Juanjo Ciercoles var tillbaka i startelvan som i övrigt såg likadan ut som senast mot IFK Norrköping. Spanjoren hade för dagen nyfärgat hår och fyllde trettio år och han var en av planens absoluta giganter.

Det var två lag som var i behov av att hitta tillbaka till vinnarspåret som möttes under söndagen på ett soligt NP3 Arena.

Hemmalaget började lite svajigt, man slog bort en hel del passningar och verkade inte riktigt komma rätt i duellspelet, med undantag från tidigare nämnda spanjor, som for runt som en robotgräsklippare i ytan mellan försvar och mittfält och störde, förstörde och satte igång anfall.

Så sakteliga började matchbilden ändras och gästerna från Västkusten trycktes tillbaka.

Så hände det som fick publiken att huga i sina stolar, en lång djupledsboll mot Kapten Hallenius som tog en kraftfull löpning och slog bollen mot en lagkamrat. Sen la han sig ner och tog sig för baksidan. När så Fysio Patric Norström, med sina händer, gjorde den internationella gesten för byte i riktning mot bänken så var det färdigspelet för Hallenius efter tjugotre minuter. In kom Christion Rubio Sivodedov och Peter Wilson fick en mer djupledslöpande roll.

Korthörnor är ett klassiskt diskussionsämne i fotbollsvärlden, det finns få saker som kan uppröra mer än det. Men detta Giffarna har gång efter annan visat belackarna att det finns fog för omvärdering av korthörnan som sådan.

Dennis Olsson tog en snabb hörna till Juanjo, som hittade sin landsman Batanero som i sin tur satte Romain Gall i skottposition utanför straffområdet. Han sköt ett dykskott som smet in under Pontus Dahlberg och vi hade 1-0.

Slutskedet av första halvlek etablerade Blåvitt press mot Sundsvallsmålet och kunde mycket väl fått med sig en straff.

Anda halvlek blev hemmalagets, man bollade sig ur trånga lägen med korta passningar och man spelade rappt och fantasifullt.

I den femtionionde minuter kom Peter Wilson in i straffområdet och fintade sig fram till ett hyfsat skottläge, men istället för att skjuta satte han David Batanero i ett liknande läge som Romain Gall fick i den första halvleken och han gjorde inget misstag. Bollen tog via en Göteborgsförsvarare och gick in i mål. 2-0 till Giffarna.

Göteborg försökte men var stressade och etablerade inget jättetryck. Närmast var man när hemmalaget slarvade i straffområdet och Eskelinen fick göra en fin räddning.

Matchen var över och Sundsvall kunde summera våren med en trepoängare.