Nyheter

Filtrera
”Det är en positiv känsla i truppen”

”Det är en positiv känsla i truppen”

Imorgon möter vi IF Elfsborg hemma på idrottsparken klockan 19.00. Dagen till ära slår vi även upp nya entrén ovanför Camp GIF. Vi kommer alltså att stänga nordvästra, östra och nordöstra insläppen och hänvisar er till det nya insläppet ovanför Camp GIF.

GIF Sundsvall mötte senast Hammarby borta i en match som slutade 0-0. GIF Sundsvall öppnade piggt och gjorde en bra första i halvlek. I andra halvlek tog Hammarby över men GIF lyckades hålla ihop och fick med sig ett poäng hem till Sundsvall.

– Vi var mycket nöjd över första halvleken mot Hammarby då vi hanterade Hammarbys press bra och kunde behålla bollen. I andra halvlek så tappar vi fokus och håller inte den nivå vi kan, det måste vi förbättra, säger GIF Sundsvalls assisterande tränaren Ferran Sibila.

IF Elfsborg vann sin senaste match med 3-0 mot Örebro och har innan dess två förluster och en vinst. I Elfsborg spelar ex-giffaren Joakim Nilsson som senast gjorde mål i matchen mot Örebro.

– Vi har flera svåra matcher så här i början av säsongen och Elfsborg är ett av de bättre lagen. De har flera spelare med riktigt bra kvalitéer. Vi vill försöka vara det bollförande laget och kontrollera matchen, säger Sibila.

– Vi har en god känsla inför matchen. Jag tycker att vi påbörjade något där nere mot Hammarby även om vi nollade framåt så nollade vi även bakåt. Jag tyckte att vi från början visade ett bollinnehav som jag tycker att vår identitet egentligen står för. Det är klart vi har haft ett manfall men vi klarar ändå med den trupp vi har att ta poäng borta. När vi är hemma ska vi alltid försöka snäppa upp oss än mer. Vårt spel är vi trygga i och jag tror vi har god chans mot Elfsborg men det gäller att vi är på tårna. Det är en positiv känsla i truppen och vi har flera spelare på väg tillbaka så nu kommer det bli en hårdare konkurrenssituation och det är bra för gruppen, säger GIF Sundsvall målvakt Tommy Naurin.

 

Johanna Lundberg/BILDBYRÅN