GIF Sundsvall-BK Häcken

• Publicerad 20 juli 2019

Nyförvärvet Pol Roige var på plats och skulle få visa upp sig för hemmapubliken efter bara en och en halv träning och han gjorde det på ett övertygande sätt, men tyvärr räckte det inte till mer än en snöplig förlust för hemmalaget.

Giffarna som gjorde en bra match mot Hammarby senast visade bra moral och kom ut starkt i den första halvleken även mot Häcken. Trots att första tjugo minuterna var mer av en boxningsfight där lagen kände på varandra. Men därefter kom hemmalaget igång ordentligt och det var Roige som visade vägen tillsammans med sina landsmän Batanero och Juanjo. Roige första riktiga aktion var när han vände bort en Häcken-försvarare och stack i djupled men blev bryskt tagen, likt matchen senast mot Hammarby blev det inget gult kort nu heller vilket upprörde både på läktaren och på planen. Något senare blev Peter Wilson bryskt tagen efter att han spelade bort bollen och kortet tycktes solklart men även denna gång utan åtgärd mer än frispark. Något senare vann Pol Roige en duell mycket företagsamt och spelade bollen till Maic Sema som på ett tillslag satte Peter Wilson i ett friläge, målvakt Abrahamsson i Häcken kom ut och missade boll men tog istället Peter Wilson. Domaren sprang fram och varnade målvakt Abrahamsson, sen följde en märklig period där ingen visste vad som skulle hända. Situationen skedde utanför straffområdet men Giffarna tilldelades en straff som Maic Sema tog han dom, men Abrahamsson gjorde en enhandsräddning och ställningen alltjämt 0-0 vilket vi tog med oss in i halvtid.

Andra halvlek blev en scenförändring, Häcken lät inte hemmalaget röra bollen under långa stunder och spelade på samma vis som Giffarna önskar att göra. När så Pol Roige flaggade för byte och Oliver Berg kom in så gick en förlupen hörna ut till straffområdeslinjen där duktige Erik Friberg drog till och satte ett drömmål i övre maskorna bakom Lloyd Saxton. Tufft för Giffarna som inte stod att känna igen i andra halvlek. Något särskilt tryck lyckades man inte etablera utan duktiga Häcken spelade smart och skavde. Bästa chans till en kvittering kom när David Batanero chippade in ett inlägg mot landsman Juanjo som drog till med en helvolley som Abrahamsson avvärjde vackert. Abrahamsson var duktig i mål.

Häcken vann matchen som i rättvisans namn kanske borde ha slutat oavgjort men man spelade oerhört tryggt i ledning och hade inga problem att avväpna Giffarna under andra halvlek. Nu väntar en viktig match för Giffarna som möter Falkenberg borta i nästa omgång.