GIF Sundsvall-Falkenbergs FF

• Publicerad 29 april 2019

Trots sol och vårvärme i luften hade endast 3565 personer letat sig till NP3 Arena för det allsvenska mötet mellan GIF Sundsvall-Falkenbergs FF. Hemmalaget som senast släppte in ett kvitteringsmål i slutminutrarna ville ta trea nya poäng och klättra upp på den övre halvan av tabellen, och det gjorde man också.

Första tjugo minutrarna började darrigt och Falkenberg skapade en farlig chans redan efter någon minut då Nsima Peter, inte alls olik i spelstilen med den förra FFF-anfallaren Hakeem Araba, glidtacklade en boll som strök stolpen.

Men efter ett tag började Giffarna bygga upp sina anfall som vi är vara att se dom och Pa Konate for fram längs vänsterkanten och skapade ett par farliga inspel. Bland annat ett fint uppbyggt anfall där Konaten sånär hittade en framstormande Linus Hallenius, nära 1-0 där.

Men så i den trettionionde minuten så skulle 1-0 komma. Pa Konate hittade bakom Linus Hallenius med en passning och han fick passa vidare, bollen hamnade så småningom till David Batanero som pricksköt i stolpen, på returen högg han så, Linus Hallenius och vi hade ledning hemmalaget.

I den andra halvleken tog Sundsvall över och hade mycket boll, Falkenberg skapade i stort sett ingenting och när David Batanero vann boll på mittfältet där Falkenberg vädjade om frispark så gick det snabbt. Oliver Berg transporterade boll och satte Linus Hallenius i ett friläge, kaptenen darrade inte på manschetten utan pricksköt 2-0 efter backen.

Sen följde en period utan ytterligare farligheter tills plötsligt domare Sjöberg hittade en straff som förvånade både spelare och publik. Ett inspel från vänster tog på Jonathan Tamimis arm som han hade intill kroppen och protesterna hjälpte föga. Straffen satt säkert i Eskelinens vänstra hörn och 2-1 var ett faktum.

Lite nervdaller och Falkenberg hade strax därefter en volley som gick precis över.

Peter Wilson byttes in och ut gick Linus Hallenius till stora applåder, applåder som nog ville uppmärksamma Janne Anderssson att Allsvenskans bästa målskytt just nu spelar i Medelpad och GIF Sundsvall.

Peter Wilson ville naturligtvis visa alla att det finns fler anfallare i Medelpad som håller hög klass, så när Oliver Berg uppmärksamt slog en långboll i djupet så högg Wilson som en kobra, tog ner bollen med hjälp av pannan och placerade säkert in 3-1.

Seger till Giffarna och tre poäng att jubla åt.