IFK Göteborg – GIF Sundsvall

• Publicerad 5 november 2017

Det var nog fler än en som bet på naglarna när matchen rullade igång. Bortalaget spelade för sin överlevnad, Göteborg spelade för sin heder och nog syntes det att matchen gällde. Carlos Moros Gracia satte tonen när han vann en nickduell och tog hela Tobias Hysén med sig i fallet. Men Göteborg började bäst, utöver en kontring där Eric Larsson kom till skott så förde Göteborg spelet. Utan att för den sakens skull skapa särskilt mycket så flyttade man boll och höll till på Sundsvalls planhalva. William Eskelinen fick göra en snygg fotparad när Göteborg bollade sig fram i straffområdet och sköt från nära håll.

Men det var Sundsvall som skulle göra det första målet. David Batanero slog en passning till Romain Gall som förde tankarna tillbaka till Real Madrids gamle passningsgeni, Guti. Gall tog emot men såg ut att tappa farten, bara för att slå en perfekt passning snett inåt bakåt till David Myrestam som sköt in 1-0 på ett tillslag.

Det dröjde bara fyra minuter innan ledningen utökades. Linus Hallenius visade prov på både styrka och initiativförmåga när han bröt sig förbi Thomas Rogne och sköt ett hårt lågt skott mot bortre stolpen som Pontus Dahlberg fick sträcka ut ordentligt på, bara för att se bollen gå till Peter Wilson som rakade in sitt femte mål för säsongen och 2-0 Sundsvall.

Halvtidsvila och i och med det oavgjorda resultatet i Jönköping så var Giffarna på säker mark.

Andra halvlek sjönk Sundsvall något djupare, men Göteborg var uddlösa. När så Pontus Dahlberg i Göteborgsmålet ställde till det för sig så skulle firma Wilson/Hallenius hjälpas åt med ytterligare ett mål. Wilson frispelade Hallenius som fintade ner Dahlberg, rundade honom och sköt in 3-0.

Sedan följde nervösa sekunder när spelarna samlades runt en telefon för att följa dramat på Stadsparksvallen. När domaren blåste av matchen och Jönköping-Östersund slutat 0-0 så utbröt jubel. Sundsvall är åter Allsvenskt 2018!