Nyheter

Filtrera
ÖIS–GIF 0–2: Blommande Engar och Berg

Inför matchen siade GIF-tränare Åhnstrand om att Örgryte troligtvis skulle rivstarta matchen. Och så rätt han fick. Pontus Engblom hann knappt sparka igång matchen på det soldränkta Gamla Ullevi innan de frustande hemmaspelarna satt igång.

De första tio minuterna sprang ÖIS-spelarna som besatta. Den höga pressen resulterade dock inte i allt för mycket. Det var snarare den lågt stående göteborgssolen som ställde till med störst problem. Under den första halvleken kunde många höjda ”ursäkta-händer” synas viftandes på planen.

En spelare som troligtvis inte stördes av solen var hemmalagets spjutspets Ailton Almedia, som under stora delar av den första halvleken befann sig i Myrestams bakficka.

Det kändes tryggt och lugnt att se både Myrestam och Tobbe Eriksson på planen samtidigt. Särskilt då vårt trygghetsnav, Juanjo, lämnat. Dessa två herrar har tillsammans spelat nästan 300 GIF-matcher. Om truppen vore ett apotek vore Myrestam och Tobbe definitivt något receptbelagt.

Örgryte lättade så småningom på pressen men blockerade istället planen centralt vilket tvingade GIF att anfalla på kanterna. Närmast var Berg som, efter en fin prestation av Dennis Olsson, sköt tätt utanför. Den första halvleken var spelmässigt tämligen jämn. Det var tydligt att GIF var det laget som ville mest, men den stängda mittenkorridoren bidrog till att de riktigt heta chanserna uteblev.

I den 47:e minuten spelade Blomberg bollen till Berg som spelade den till Dennis som i sin tur spelade den till Engblom vilket givetvis betydde 1-0 till GIF. Ett klassiskt klapp-klapp-mål. Tre minuter senare slår Blomberg en frispark som Engblom, efter en nästan överdrivet lång båg-löpning, pressar upp i nättaket. Gamla Ullevis gröna gräsmatta förvandlades till Blommande Engar och Berg.

Efter målen drog ÖIS-spelarna på sig skogshuggarmundering och högg ned allt som kom i deras väg. Först ut blev Pontus Silfwer som efter en närkamp med Hannes Sahlin fick hjälpas av planen. Kort därefter blev Myrestam tvungen att bryta matchen efter en ful stämpling av Adam Bergmark Wiberg. Paya Pichkah ersatte skadade Silfwer och gjorde därmed sin debut för i år.

GIF Sundsvall vinner matchen välförtjänt och parkerar alltjämt i toppen av tabellen. Serien börjar sakteligen sätta sig och en topp-kvartett kan redan nu urskiljas. Just nu jagar de andra lagen GIF Sundsvall, som lugnt och stilla sitter på toppen och blickar ut över ett landskap fullt av grönskande ängar och spetsiga berg. I fjärran syns Allsvenskan.