Nyheter

Filtrera
Bortdömt mål och noll poäng!

Giffarna åkte ner till Norrköping för att studsa tillbaka från derbyförlusten men fick snopet vända hem tomhänta.

Sundsvall började bra och hittade rätt på mittfältet i Juanjos frånvaro. Rubio som fick ta hans plats smällde på och försökte stänga ytor och drog på sig ett gult kort när han gick för hårt åt.

Norrköping åt sig dock in i matchen, mycket på grund av slarvigt passningsspel från gästernas sida. Man tappade boll både högt och lågt och Norrköpings snabba anfallare ställde om.

Giffarnas försvarsspel var bra och Norrköping var under den första halvleken bara nära att ta sig igenom, men första halvlek förblev mållös.

I andra halvan av matchen skulle desto mer hända. Båda lagen gjorde mål, men bara ett skulle räknas.

Giffarna spelade upp sig, småpassade sig ur lägen och bildade kombinationer som var framgångsrika fram till straffområdet, men väl där tog avsluten för lång tid eller så satt inte passningarna på rätt ställe.

Romain Gall var inblandad i mycket framåt men hade ingen riktig skärpa i sista tredjedelen och gick mållös från matchen.

Men han var nära att få en assistpoäng till, han slog en djupledspassning, via gamle Giffaren Lars Krogh Gerson som missade sin rensning, fram till Linus Hallenius. Hallenius tog emot och drog sin vana trogen till för kung och fosterland med yttersidan. PANG, rätt upp i krysset. Men som mot både Malmö och Hammarby så var det en flagga i luften, en mycket tveksam offsideavvinkning, enligt somliga till och med felaktig, och fortsatt 0-0.

Istället blev det Norrköping som skulle avgöra. Simon Skrabb stötte från nära håll in 1-0 till kamraterna från Norrköping och det blev segermålet.