Nyheter

Filtrera
Davis skriver akademikontrakt

Davis skriver akademikontrakt

  • Publicerad 29 september 2022
  • Akademi

GIF Sundsvall kan stolt presentera att Sammi Davis, 17 år har skrivit på ett akademikontrakt med klubben som sträcker sig över 2023, då han tar studenten. 

Sammi spelar som mittback och har startat 11 matcher i P19 Superettan under året. Det är en spelare med väldigt fin inställning och jobbar alltid hårt på träning och match. En stor del av en spelares framgång och utveckling ligger i förberedelser och där är Sammi långt framme i hur han sköter sin kropp och kost. Sammi har, som mittback gjort 7 mål i P17 och P19 under året och merparten av dessa på offensiva fasta situationer där hans huvudspel är ett farligt vapen. 

Att skriva kontrakt med akademispelare likt detta ligger i linje med våra strategiska mål för vår elitförberedande verksamhet. Klubben kommer att sätta in resurser för att hjälpa de som skriver akademikontrakt med ytterligare individuell videoanalys, screening, fysprogram, mentala verktyg, extra fotbollsträning samt utökad skolkoordinering som ett led i att få spelarna att fortsätta utvecklas och utforska sin fulla potential i första hand till GIF:s A-lag.