Nyheter

Filtrera
Flera motioner antogs vid årsmötet

Flera motioner antogs vid årsmötet

GIF Sundsvall vill rikta ett stort tack till alla som deltog i föreningens årsmöte under måndagen. Ett digitalt möte med många intressanta inlägg och diskussioner, under ledning av mötesordförande Niklas Säwén.

Flera motioner hade skickats in från medlemmarna och alla antogs av årsmötet. Här är några beslut som fattades:  

⇒ Föreningen ska jobba för att göra medlemskapet mer relevant med fler medlemsmöten och bättre information till medlemmarna. 

⇒ Föreningen ska bli mer jämställd i såväl styrelse som verksamhet och dam- och flickfotboll ska återinföras. Stadgarna ska också ses över i detta syfte.

⇒ Föreningen ska aktivt delta i diskussionerna kring säkerhet vid matcher för att återuppta dialogen med myndigheter och polis samt verka för att avskaffa den så kallade ”villkorstrappan” på det sätt den används idag.

⇒ Föreningen ska arbeta för att de inhemska ligorna ska spelas med domare på planen som fattar beslut baserat på vad de sett där och då i den aktuella situationen med stöd av de assisterande domarna och därmed verka mot införandet av videogranskning (VAR) som innebär spelavbrott och fördröjning av domslut.

⇒ Föreningen ska också se över stadgarna och eventuellt andra styrdokument för att förhindra att kriminella eller våldsbejakande grupper får inflytande i föreningen.

Priser till talanger 
På årsmötet delades också ut stipendier ur Persson/Bäckvalls ungdomsstiftelse på 10 000 kronor vardera till Edwin Dellkrans och Gray Hoffman. 

Gray Hoffman och Edvin Dellkrans tog emot stipendiater av Per-Olof Persson ur Persson/Bäckvalls ungdomsstiftelse

Gray Hoffman och Edvin Dellkrans tog emot stipendiater av Per-Olof Persson ur Persson/Bäckvalls ungdomsstiftelse.

Gray Hoffman är född 2002, kommer från Ljusdal och har provat på både landslagsspel och tränat med A-laget.

Motiveringen: ”Gray är en bollvinnare som är duktig att positionera sig och har ett bra passningsspel. Han bidrar alltid med en professionell attityd och inställning både på fotbollsplanen och i skolan. Gray är ambitiös och duktig på att ta instruktioner och han är enormt målmedveten. Gray är ett föredöme, han jobbar hårt och bidrar med goda värderingar både på fotbollsplanen och i skolan”.

Edwin Dellkrans är född 2003 och kommer från Umeå och har spelat i IFK Umeå, Ersmarks IK och Täfteå IK. Även han har meriter från ungdomslandslagen och har tränat med A-laget.

Motiveringen: ”Edwin är alltid väl förberedd och har en hög lägsta nivå i sitt spel. Med bra speluppfattning, passningsspel och en rejäl dos tuffhet är han en gedigen lagspelare. Edwin är duktig på att ta instruktioner och duktig att driva sin egen utveckling framåt. I både skolan och på fotbollsplanen är Edwin ett föredöme”.

Här är den nya styrelsen

Årsredovisning 2020

Strategiska mål 2021–2025

Här blir du medlem i GIF