Nyheter

Filtrera
Lär känna nyförvärvet Daniel Stensson

Lär känna nyförvärvet Daniel Stensson

I januari värvades Daniel Stensson till GIF Sundsvall från Dalkurd och skrev på ett treårskontrakt. Lär känna den 23-årige mittfältaren bättre och hör honom berätta om hans fotbollsbakgrund.

Vad tycker du om Sundsvall som stad hittills? Och hur känns laget?

– Sundsvall som stad känns väldigt mysig och det känns som att alla är ganska trevliga. Den är faktiskt lite större än vad jag trodde men ändå ganska nära till allting. De i laget har varit supertrevliga och det är verkligen en skön stämning mellan alla. Så jag har bara positiva saker
att säga.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund.

– Jag började i Djurgårdens IF när jag var 5-6 år gammal och spelade där i takt med att jag växte upp i Stockholms innerstad tills jag var 12. Sedan bytte jag till Brommapojkarna i västerort. Jag gick även då i deras fotbollsskola när jag gick i gymnasiet. Sedan gick jag då hela vägen i Brommapojkarna upp till A-laget. Därefter gick jag till Italien och AC Mestre i 6 månader innan de konkade. Jag flyttade dit helt själv utanför Venedig så som 20-åring så lärde man sig ganska mycket om sig själv. Jag bodde där med två från laget men ingen av dem kunde prata engelska så man fick lära sig italienska ganska snabbt. Efter det så började jag i Akropolis och hade ett superbra år där innan jag sedan gick till Dalkurd och nu till GIF
Sundsvall.

Vad ville du blir när du var yngre? Var det fotbollsspelare redan då?

– Det har verkligen bara varit fotbollsspelare. Jag ville bli polis när jag var liten som alla andra liksom, men då var jag väldigt liten.

Berätta om din gymnasietid, vem var du i skolan? Och vad pluggade du?

– Jag gick som sagt på Brommagymnasiet väster om Stockholm och jag gick i en NIU-klass så det var både basketspelare och fotbollsspelare och “vanliga” elever som gick i klassen. Så det var väldigt mixat. Jag var väldigt social och utåt, jag kände dock inte så många innan eftersom jag var uppväxt i Stockholms innerstad och många från klassen var från Bromma. Jag umgicks väldigt mycket med de jag gick i skolan med och är fortfarande vän med dem idag.

– Jag hade en jättebra tid och jag spelade väldigt mycket fotboll, jag kom upp i Brommapojkarnas A-lag ganska tidigt så jag fick gå från skolan ganska många dagar i veckan. Så jag gjorde mycket på distans.

Beskriv din morgonrutin.

– Då går jag upp och käkar frukost som består av kaffe, jag har köpt ‘bullet kaffe’ heter det som är med smör och protein och en MCT-olja, kanske låter konstigt, men det funkar för mig. Sedan så borstar jag tänderna och går till träningen. Vi har träning 10:30 så det är inte mycket mer än så på morgonen.

Nämn någonting som du inte tror att så många vet om dig.

– Jag har en enäggstvilling som går på college i USA och han spelar också fotboll. Så det är väl ingen här som vet det.

Vad gör du helst en ledig dag under säsong?

– Under förra säsongen så pluggade jag på Stockholms universitet så då var det mycket plugg. Men helst så skulle jag spendera tiden med kompisar, käka en god lunch och sedan dra och bada.

Berätta om ett minne som du aldrig kommer glömma.

– Det är väl när jag gjorde första A-lagsmatchen med Brommapojkarna, jag startade i Superettan när jag var 18 år. Då var jag brutalt nervös men det är väl en sak som jag aldrig kommer att glömma.

Till sist, vad anser du är dina starkaste sidor som fotbollsspelare?

– Det skulle jag säga är min spelförståelse och min vänsterfot.

5 snabba med Stensson:

Favoritmat? Risotto
Favoritpodd? Tutto Balutto
Vem i laget har du klickat bäst med hittills? Anton Eriksson och Paya Pichkah
Skidsemester/solsemester? Skidsemester
Favoritdjur? Hund


Klicka här för att bli medlem i GIF Sundsvall

Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Robert Lundström: “Det finns inte några genvägar till framgång”

Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?