Nyheter

Filtrera
Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?

Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?

I december 2019 så återvände Pontus Silfwer till GIF Sundsvall efter att bland annat ha spelat i både Halmstad och norska Mjøndalen IF. Silfwer berättar bland annat vilken hans viktigaste lärdom i livet är och vem han tycker är den bästa GIF-spelaren genom tiderna.

Vad är det mest minnesvärda ögonblicket från ditt förflutna?

– Jag har ju två barn så det blir inte så svårt att välja. Det mest minnesvärda ögonblicket är när mina barn kom till. Det är ett mäktigt ögonblick. ‘

Vad gör du helst en ledig dag?

– Jag spenderar mycket tid med familjen och nu på vintern blir det mycket pulkaåkning. På sommaren så hänger vi gärna ute hos mina föräldrar, de har en fin havstomt där. Vi bara umgås och har det gott.

Vad är dina två bästa egenskaper respektive två sämsta egenskaper?

– Bästa egenskap är att jag är ganska framåtriktad och vill mycket, ganska driftig och gillar att hålla mig sysselsatt. Det kan vi även ta som en sämre egenskap också eftersom det tar mycket energi och tar upp mycket tid. Sedan en till bra egenskap är väl att jag är omhändertagande när det kommer till min familj, jag är väldigt mån om att de ska må bra och att människor runt om mig ska må bra. En till lite sämre är att jag har svårt att slappna av, jag tänker för mycket skulle jag säga, en övertänkare. Det finns inte mycket positiv med det, säger Silfwer med ett skratt.

Vem är den tuffaste motståndaren du mött?

– Vi mötte engelska Crystal Palace i en träningsmatch med Halmstad för något år sedan. De hade ett gäng bra spelare och de var svåra att möta allihopa skulle jag säga. Vi förlorade med 6-1 har jag för mig.

Har du några planer på vad du vill göra efter fotbollen?

– Massa funderingar skulle jag säga, inte precis några planer. Jag har alltid gjort något på sidan av fotbollen. Jag har jobbat med PR och marknadsföring på en liten byrå i Stockholm, jag har jobbat på marknadssidan i några av klubbarna jag har varit i, och jag hjälper även till
på marknadssidan i Sundsvall nu.

– Jag har också ett ekonomi-intresse och är intresserad av börsen, aktier, fonder och sådant. Men jag har ingen utstakad väg för vad jag ska göra, men jag har ganska många intressen och jag är väl egentligen ganska driftig att göra saker utanför fotbollen.

Vem är enligt dig den bästa GIF-spelaren genom tiderna?

– Det är ju svårt att säga något annat än Emil Forsberg, han har ju gjort en fantastisk resa. Jag har fått förmånen att spela med honom i ungdomsfotbollen, och vi gick upp i A-laget ungefär samtidigt också. Men jag tycker det är svårt att ta en spelare. Vi har ju även Ari Skúlason och
Mikael Lustig. Men ska jag välja en så får det bli Emil Forsberg.

Berätta om ditt bästa semesterminne?

– Ett specifikt minne, eller den bästa semestern jag haft var när jag och min fru var på Formentera i Spanien, det är en destination som vi tyckte väldigt mycket om. Väldigt god mat och fina badstränder och fint vatten. Så dit kommer vi nog åka tillbaka.

Vad är din viktigaste lärdom i livet?

– “Om det inte spelar någon roll om fem år så lägg inte mer än fem minuter på det.”

5 snabba med Silfwer:

Favoritmat? Sushi.

Vem sitter du helst bredvid i bussen till bortamatcherna? Sitter helst själv,

Favoritårstid? Sommaren.

Vad är ett måste i ditt kylskåp? Kylt vatten.

Favoritprogram? Dagen innan lön varje månad finns det ett program som heter uppesittarkväll. Det är inte Bingolotto utan det är en investerarprofil som heter Niclas Andersson som sitter och pratar ekonomi och bjuder in roliga gäster från börsbolag.


Klicka här för att bli medlem i GIF Sundsvall

Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Robert Lundström: “Det finns inte några genvägar till framgång”

Lär känna nyförvärvet Daniel Stensson