Nyheter

Filtrera
Möt Erik Andersson i matchprogrammet

Möt Erik Andersson i matchprogrammet

Erik Andersson intervjuades i matchprogrammet inför GIF-AFC 22/8. 

14 matcher. Ett mål och tre assists.
Det är statistiskt facit för Erik Andersson så här långt in i säsongen. 

– Tycker det har gått sådär så här långt. Vissa matcher är jag nöjd med men jag kan bättre, helhetsmässigt bättre, säger Andersson som anslöt till GIF Sundsvall i februari och har ett treårsavtal med klubben.

Hösten 2012 debuterade Erik Andersson i Superettan med Landskrona BoIS och han skrev också in sig i målprotokollet när han gjorde 1-0 mot Jönköpings Södra. Målet innebar dessutom att Andersson blev den yngste målskytten någonsin i Superettan.

Det blev ytterligare två år i Landskrona BoIS innan han inför 2015 kontrakterades av Malmö FF. Eter ett år i Malmö FF (spelade en tävlingsmatch för klubben i Svenska Cupen) blev Andersson utlånad till Trelleborgs FF där han hann med fem säsonger innan flytten till GIF Sundsvall.

– Jag trivs bra i staden och laget, hela familjen trivs, säger Andersson som är gift med Nellie och tillsammans har de två döttrar.

– Visst var det en omställning att flytta från landets sydligaste delar men det har fungerat bra. Nellie är från Umeå så man har sett vintern i norr tidigare, säger Andersson som möttes av mycket snö de första dagarna i Sundsvall.

– Det var rejält, säger han med ett skratt.

I Superettan har Andersson gjort totalt 164 matcher och 18 mål. I GIF Sundsvall har det så här långt blivit en fullträff.

– Jag är inte nöjd med min prestation så här långt. Tycker jag kan höja alla delar i mitt spel, det finns mer att ta av, säger 24-åringen.

Seger senast mot IFK Värnamo – dina intryck från den matchen?

– Först och främst var det en väldigt viktig seger. Vi krigade hem trepoängaren. Vi hade också marginalerna med oss, ledningsmålet var lite turligt. Samtidigt tycker jag att vi förtjänar medflyt, vi har inte haft så mycket av den varan. Men tre poäng och hållen nolla var skönt.

Hur ser du på aktuellt läge?

– Det är klart att vi hade önskat ytterligare några poäng och därmed också ett bättre utgångsläge. Men vi är med i racet och nu handlar det om att ta match för match, göra det bästa av varje möjlighet. Jag är helt övertygad om att vi har det som krävs för att ta ikapp lagen framför oss i tabellen.

Idag handlar det om möte med AFC Eskilstuna – tankar?

– Det är ett bra lag vi möter. De vågar väldigt mycket och de är fysiska i sitt spel. Vi är redo för kamp och dueller mot flera individuellt skickliga spelare.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset 

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med?Det måste nog vara vårsäsongen i Allsvenskan med TFF 2018.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Ja, det har jag. Det har nog alla fotbollsspelare gjort någon gång.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Jag hade nog faktiskt tagit mig själv (om jag får välja mig😂), Linus Hallenius och Daniel Stensson.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Nej det är det inte.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Linus Hallenius träningsvilja. Jag har också en bra, men Linus är nog snäppet över mig.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? När jag var i MFF och dom gick upp i Champions League 2015.

Finns det något du ångrar med din karriär? Det handlar väl om det privata också, men jag ångrar att jag flyttade hemifrån Landskrona när jag gick till MFF. Jag var nog inte redo för det och det speglade sig i fotbollen.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Ja, när min fru tvingar mig haha. Nej men det gör jag ibland. Jag blir taggad av det.

Vem var du i skolan? Den lugna, så länge det inte var fotboll på idrotten 😄

Lagets ordningsman? Jag skulle vilja svara att ingen är det. Men måste jag välja så blir det Engblom för att han håller koll på våra böter.

Absolut inte lagets ordningsman? Engblom vinner nog denna också eftersom han toppar böteslistan.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Mäns våld mot kvinnor.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Jag vill ju helst se fotboll. Men det är inte jag som bestämmer här hemma 😄

Vilken film har du sett flest gånger? Hokus Pokus Alfons Åberg har jag sett så många gånger med dottern så jag tappat räkningen.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Jag startar helst dagen med att göra pannkakor med äldsta dottern, och sedan en fortsatt lugn dag med familjen.

Favoritlag? Tottenham.

Kan du tröttna på fotbollen? Nej, aldrig.

Till aktuellt matchprogram