Nyheter

Filtrera
Tack, Tobbe!

Tack, Tobbe!

  • Publicerad 5 december 2020
  • A-laget

I dag avslutas en speciell säsong och sista matchen är också speciell…

I dag hyllar vi Tobias Eriksson som gör sin 152:a och sista GIF-match innan han lägger fotbollsskorna på hyllan efter totalt 17 säsonger inom  elitfotbollen. En fantastisk karriär som inleddes mot Malmö borta i Allsvenskan 2004 (0-0) och slutar i dag.

Se hyllningsfilmen här

Tobbe kom till GIF Sundsvalls dåvarande Tipselitverksamhet från moderklubben Ljusdal som 15-åring och blev senare en del av Giffarnas ”tre musketörer” tillsammans med jämnåriga Mikael Dahlberg och Kalle Ljungberg. Tobias Eriksson kännetecknas kanske mest av sin lojalitet, att han alltid ger allt, är noggrann och springer mycket. Och ett och annat viktigt mål har det också blivit, totalt 24 stycken i GIF-tröjan.  

“Miraklet i Ljungskile” 2007 är ett stort minne förstås, där Tobias Eriksson blev tvåmålsskytt när GIF åter tog steget upp i Allsvenskan. Där har han spelat totalt 285 matcher med GIF och Kalmar. Dessutom har det blivit 14 U19-landskamper och 2 A-landskamper.  

Tobias Eriksson var bland dem första att gå genom ungdomsleden upp till GIF Sundsvalls A-lag och har sedan dess varit en inspiration för kommande generationer. En förebild både som människa och fotbollsspelare.  

GIF Sundsvall vill tacka Tobias Eriksson för dina fantastiska insatser för Norrlandslaget och önska dig fortsatt lycka till i livet. 

GIF Sundsvall vill också passa på att tacka alla supportrar och sponsorer för allt stöd som getts under denna säsong. Hoppas vi kan ses på NP3 Arena under 2021.

Tobias Eriksson lägger av: ”Älskat att leva min dröm”