Nyheter

Filtrera
Tandläkare.se – stolt sponsor av GIF Sundsvall

Tandläkare.se – stolt sponsor av GIF Sundsvall

Tandläkare.se är nu med och stöttar GIF Sundsvall. Engagemanget i föreningar hos unga i Sverige har minskat, inte minst på grund av pandemin, vilket försämrar allmänhälsan och förstärker problemet med stillasittande barn och ungdomar. Idrottsföreningar bidrar till att fotbollen blir mer tillgänglig genom att vara öppen för alla. Vi vill självklart vara med och bidra till en bättre allmänhälsa hos barn och ungdomar men även självklart vuxna.

Idrott orsakar ofta tandskador
Nu efter det minst sagt tuffa 2020 kan träningen återgå för vissa åldrar. Det öppnar upp för mera träningar men också för tävlingar och matcher. Med ökad aktivitet drabbas också vissa av idrottsskador, däribland tandskador. Tandskador som följd kan till exempel ske vid kollision med en spelare, fall, slag mm. Med rätt skyddsutrustning och kunskap kan tandskador förebyggas men även behandlas snabbt. Det sätter stort ansvar på ledare och föräldrar om barns och ungdomars specifika behov i relation till idrottens villkor.

Gå regelbundet till tandläkaren 
Regelbundna besök hos tandläkaren är viktigt för att upprätthålla en frisk mun och det är bra att alltid ha tillgång till akut tandvård om olyckan är framme. Socialstyrelsen menar att besök som inte genomförts regelbundet eller inte kunde genomföras med anledning av pandemin (covid-19) kan öka risken för en försämrad munhälsa och tandrelaterade infektioner.

En god munhälsa är lika viktigt som kost och motion för att vi ska må bra. Med en god munhälsa förebygger vi också tandskador. Att tidigt börja ta hand om barnets munhälsa vet vi är oerhört viktig och att sätta rutiner för tandborstning samt regelbundna besök hos tandläkare.

Vi på tandläkare.se vill vara med och bidra till idrott och hälsa och en del i detta även munhälsa. För varje patient som  bokar en tid till tandläkaren via GIF:s hemsida skänker tandläkare.se 200 kr till lagkassan.

Spelare med familj samt medlemmar i GIF Sundsvall har nu i samband med ert årliga tandläkarbesök möjlighet att bidra till att både lagkassan och att föreningen växer.

Gå in på gifsundsvall.se  och boka via den enkla bokningsmodulen (uppdateras inom kort) ditt nästa tandläkarbesök. Eller ring in till oss på 010-405 20 99 och uppge koden ”GIF Sundsvall”. Servicecentret hjälper er med er bokning.

tandläkare.se kan du snabbt hitta, jämföra och boka lediga tider hos en tandläkare nära dig.

Ta hand om dina tänder och dig