Nyheter

Filtrera
Leif Forsberg fyller 60 år: ”Jag bryr mig väldigt mycket om Giffarna”

Leif Forsberg fyller 60 år: ”Jag bryr mig väldigt mycket om Giffarna”

Leif ”Lill-Foppa” Forsberg är ett namn som många med GIF-hjärta håller som en av de absolut största som spelat i föreningen. Nu fyller han 60 år samtidigt som klubben fyller det dubbla och vi tog ett par minuter och ställde honom ett par frågor om både nutid och dåtid.

Först och främst, hur noga följer du Giffarna och vad är dina tankar kring årets upplaga?

– Jag ser varje match, så absolut ofta jag kan i alla fall. Säsongen började väl inte så bra. Jag tycker att man hade svårt att hitta struktur och att det var lite sådär försvarsspel men nu tycker jag att man varit klart bättre i inledningen av serien. När Paya kom in så tycker jag att man fått ihop försvarsspelet bättre och Stenshagen och varit mycket bra. Det har gått att få lite mer kontinuitet och fått till det bättre över hela banan.

Finns det något du skulle vilja förändra om du fick chansen och vad tror du om chanserna till uppflyttning?

– Jag hoppas att man verkligen får in Linus och Pontus i laget samtidigt. Att man kan få till det så att båda dom spelar, för dom är för bra för att inte göra det. Tillsammans med Simba som ser riktigt bra ut och kan bli riktigt bra på högersidan med Robban.

– När det gäller uppflyttning så tycker jag att man måste ha tålamod, jag tror inte att vi går upp men jag tycker att man måste se till att inte ha för höga förväntningar. Nu senast är det sex egna produkter i laget och det måste få ha sin gång utan att man spänner bågen för högt.

Hur ser du på din egna framtid, kan du se dig själv i en roll i föreningen framgent?

– Nej det tror jag faktiskt inte, jag tror att min tid är förbi. In med det nya, sedan finns det säkert delar där jag skulle kunna hjälpa till med några mindre grejer. Kanske småsaker med de yngre anfallarna man kunnat hjälpa till med. Det finns mycket potential där och några mindre justeringar skulle nog kunna lyfta ytterligare men det får säkert de nya till också.

Vad är ditt bästa minne som spelare och hur ser du på att finnas med som ett av föreningens största namn någonsin?

– Jag brukar ta upp det minnet när vi var ett gäng från juniortiden som gick upp till nuvarande Superettan och sen var kvar och höll oss kvar i Allsvenskan tillsammans. När man som tioåring stod som bollkalle och kollade på A-laget och drömde om att få spela i Giffarna en dag och sen att få göra det tillsammans, det är ett minne som ligger mig varmt om hjärtat.

– Jätteroligt, man höll ju på så länge och det är ju min förening i hjärtat. Det har varit hela mitt liv, med farsan och Emil och allt. Jag mår tack och lov inte lika dåligt som när jag själv spelade men jag bryr mig väldigt mycket om Giffarna.

Slutligen, stort grattis på födelsedagen.

– Tack så hemskt mycket! 

Läs även: Foppa hyllas med unik t-shirt

Tidigare intervjuer: 

Fredrik Sundfors: ”Giffarna har betytt jättemycket”

Pekka Nordin: ”Det var fantastiskt”

Tomas Brolin: ”Folk förstår inte hur viktigt Giffarna var för mig”

 

Johan Martinsson