Nyheter

Filtrera
Lär känna Anton Eriksson

Lär känna Anton Eriksson

I januari 2020 blev det klart att Umeåsonen Anton Eriksson skriver på ett treårskontrakt för GIF Sundsvall. Men den unge Norrlandstalangen är väldigt hemlighetsfull när det gäller vilka mål och drömmar han vill uppnå i sitt liv.

Berätta två positiva saker med dig själv och en lite sämre.

– Oj den är svår, du rivstartar direkt! Men jag skulle väl säga att jag är en glad person och att jag är väldigt spontan av mig. Sedan om jag ska nämna en lite sämre så är det väl att jag är lite lat i vardagen ibland.

Vad äter du helst till frukost?

– Jag brukar göra smoothies, det tycker jag är gott. Så det blir det och en kopp kaffe.

Vilken är den tråkigaste träningsövningen respektive roligaste som tränaren kör med er?

– Jag skulle säga att den tråkigaste övningen är när man måste springa utan boll, typ löpning bland annat. Den roligaste övningen tycker jag är olika typer av possession-övningar och kvadraten är alltid kul.

Vad utmärker en “perfekt” dag utanför fotbollen, enligt dig?

– Den ska innehålla mycket god mat, man ska äta gott det är viktigt. Sen kanske lite träning ändå, allt ifrån att spela lite basket eller lite padel med kompisarna, eller bara vara ute och gå. Sedan mycket vila och bara ta det lugnt.

Har du någon rädsla?

– Jag har ingen större rädsla egentligen, men när jag var liten var jag lite rädd för djupt vatten. Så lite respekt för vatten har jag nog kan man säga.

Vad, utom fotbollen, är viktigt för dig idag?

– Det blir ju familjen då och mina närmsta vänner såklart som är viktigast för mig i mitt liv.

Har du några andra intressen, utöver fotbollen?

– Jag gillar ju sport i övrigt, så det kan vara till exempel att lira hockey och basket. Så att hitta på massa olika aktiviteter och att göra det med kompisarna tycker jag är kul. Jag gillar att röra på mig. Sedan spelar jag en hel del Playstation också.

Har du några speciella drömmar eller mål du vill uppnå under ditt liv?

– Jo men det har jag! Men jag brukar hålla dem för mig själv. Lite småhemliga sådär. Men de är klart att jag har mål och drömmar jag vill uppnå, men jag vill inte säga vad. Jag brukar hålla det för mig själv.

Till sist, är de någon speciell person du ser upp till?

– Ingen speciell offentlig person men jag skulle säga mamma och pappa på den, och även min lillebror. De ser jag upp till.

5 snabba med Eriksson:

Favoritrestaurang i Sundsvall? Invito

Landet eller storstan? Landet

Lagets omtänksammaste? Paya Pichkah

Favoritgodis? Choklad

Drömresmål? Italien


Klicka här för att bli medlem i GIF Sundsvall

Truppen 2021

Nåvik: “Man fick en extra push när man kom med på första landslagslägret”

Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?

Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Robert Lundström: “Det finns inte några genvägar till framgång”

Lär känna nyförvärvet Daniel Stensson