Nyheter

Filtrera
Nåvik: “Man fick en extra push när man kom med på första landslagslägret”

Nåvik: “Man fick en extra push när man kom med på första landslagslägret”

Efter att ha varit aktuell för en karriär utomlands där​ italienska klubben Parma visade stort intresse, så ​valde Ludvig Nåvik istället att skriva på ett treårskontrakt med GIF Sundsvall.

Nåvik berättar bland annat vilken hans favoritövning är, samt hur det är att kombinera skolan med fotbollen.

Du går ju fortfarande i skolan, så hur är det att kombinera skolan med fotbollen?

– Jo men det funkar väl bra skulle jag säga, vi har gjort ett upplägg så att det ska fungera och att jag inte ska behöva gå ett extra år. Men självklart är det tufft ibland, det blir mycket plugg hemma utanför skoltid.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Jag skulle väl säga att jag är relativt lugn och ödmjuk. Jag är också väldigt glad och sprallig av mig som person.

Har du någon favoritövning tränaren kör med er? Och vilken är den tråkigaste?

– Favoritövningen är väl självklart när vi spelar stort spel på träning över hela planen, annars skulle jag säga att skottövningar är roliga. Tråkigast tycker jag är vissa passningsövningar på uppvärmningen, de är inte jätteroliga.

Har du någon förebild inom fotbollen? Vem och varför?

– Jag tycker att Messi är riktigt bra, det är en rolig spelare att kolla på och hans talang.

Har du något mer intresse utöver fotbollen? Vad?

– Det är inte något annat sportintresse jag har hållit på med särskilt mycket, men jag har gått i lite olika sporter när jag var yngre. Men annars på fritiden så hänger jag mest med kompisar och tar det lugnt, och det blir rätt mycket film också.

Vad var det för sporter du höll på med när du var yngre då? Och när kände du att du ville satsa på just fotbollen?

– Jag spelade innebandy och hockey. Jag kände att jag ville satsa på fotbollen när det började bli många träningar i alla sporterna. Då kände jag att det var fotbollen jag ville köra på för att det var roligast.

Beskriv den perfekta sommardagen enligt dig

– Den skulle bestå av träning på förmiddagen ute en riktig varm sommardag, kommer hem och käkar någon god mat. Sedan dra ut med kompisarna och sola och bada. Det är väl typ det, hänga med polarna och sola och bada efter en fotbollsträning.

Hur gammal var du när du började spela fotboll? Och när märkte du att att detta är något du är riktigt bra på?

– Jag tror jag var runt 6 år ungefär. Man fick väl en extra push när man kom med på första landslagslägret. Det var väl då man kände att man ville fortsätta när andra tyckte det såg bra ut, så då kände att man ville fortsätta jobba hårt för att bli något. Så det var då som jag märkte det.

Till sist, om du får välja vem som helst i hela världen att ta en fotbollsegenskap ifrån, vem skulle det vara och varför?

– Ja det är väl Messis teknik, alltså hur han flyttar bollen och sånt.

5 snabba med Nåvik:

Favoritfotbollslag vid sidan av Giffarna? Manchester United

Värsta maträtten du vet? Skolans fiskgratäng

Favoritställe? Thailand

Drömresemål? Dubai

Vem i laget har bäst humor? Pontus Engblom


Klicka här för att bli medlem i GIF Sundsvall

Truppen 2021

Lär känna Anton Eriksson 

Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?

Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Robert Lundström: “Det finns inte några genvägar till framgång”

Lär känna nyförvärvet Daniel Stensson